Ingezonden nieuws

Inflatie stijgt opnieuw: In juni naar 3.2%

De inflatie stijgt opnieuw in juni. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat dat de inflatie vorige maand is gestegen naar 3,2 procent. Dit is een toename ten opzichte van mei, toen de prijzen met 2,7 procent stegen.

Rente verlaging moeilijk

Voedingsmiddelen, dranken en tabak stegen het meest in prijs, met een verhoging van 4,4 procent in juni. In mei was dit nog 3,1 procent. Ook de kosten voor diensten zoals telecom, vervoer en recreatie stegen met 4,6 procent. Daarentegen daalden de prijzen van industriële producten met 0,5 procent. Volgende week publiceert het CBS het definitieve inflatiecijfer voor juni. Deze prijsstijgingen maken het voor de Europese Centrale Bank (ECB) moeilijker om de rente dit jaar verder te verlagen. Ongeveer een maand geleden verlaagde de ECB voor het eerst in vijf jaar de rente, omdat de inflatie in de eurozone onder controle leek te komen. Dit lijkt echter dus niet het geval.

Inflatie stijgt opnieuw in juni

Flexibiliteit kent geen tijd

Voor uitzendbureaus is het belangrijk om flexibel te blijven in tijden van stijgende inflatie. Hogere kosten voor levensonderhoud kunnen de koopkracht van flexwerkers aanzienlijk verminderen. Dit vraagt om maatregelen om hen te kunnen ondersteunen en te behouden. Om flexwerkers te ondersteunen, kunnen uitzendbureaus flexwerkers ondersteunen om hun koopkracht te behouden, dit om te voorkomen dat ze vertrekken naar beter betaalde banen. Dit kan bijvoorbeeld door de lonen te verhogen of door secundaire voorwaarden in te voeren die daarbij kunnen helpen.

Denk hierbij aan voorwaarden zoals onder andere kortingen op openbaar vervoer, collectiviteitskortingen voor verzekeringen, flexibele werktijden, opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, maaltijdvergoedingen, pensioenregelingen en bonussen voor prestaties of langdurige dienstverbanden. Tenslotte is het belangrijk om flexwerkers transparant te informeren over economische veranderingen en de impact hiervan op hun werk en loon, wat vertrouwen en begrip creëert.

De deflatie van inflatie

Om verdere inflatie te voorkomen, moeten onnodige uitgaven verder beperkt worden en processen verder geoptimaliseerd worden. Dit om zo de kosten te verlagen zonder kwaliteitsverlies. Investeren in de juiste uitzendsoftware en automatisering kan de productiviteit van jouw uitzendbureau verhogen en kosten reduceren. Het is belangrijk om te blijven op de hoogte te blijven en in te spelen op economische veranderingen. Met de juiste aanpak kunnen uitzendbureaus niet alleen hun eigen kosten beheersen, maar ook hun flexwerkers ondersteunen in deze uitdagende tijden.

Bron origineel artikel: NOS.nl

Deel dit bericht